Wednesday 31 December 2014

MY FIRST TRIP TO PRIMARK - WIEN!

Chtěli byste jet nakupovat do Primarku,ale bojíte se vyjet sami z ČR nebo SR?
Nechcete zabloudit?
Nevíte,kde sehnat potřebné informace?
Nezoufejte a čtěte dál!! :)



*wow..to zní jako nějaká reklama na výhodnou půjčku :D*
zdroj všech obrázků:google.com
S kamrádkou jsme už asi půl roku mluvily o tom,že bychom chtěly jet na nákupy do Vídeňského Primarku,protože co si budeme povídat..u nás v ČR (dle mého názoru) to s výběrem oblečení není nic moc.
Nevím,zda to tak máte také,ale já mám docela dost velký problém s výběrem oblečení,protože:
  • buď se mi nic nelíbí
  • nebo se mi něco líbí,ALE: nemají mou velikost nebo je to drahé nebo mi to zkrátka nesluší
Jak jsme tak o tom společně mluvily,tak z ničeho nic mi moje kamarádka napsala,že se musíme sejít a cestu konečně naplánovat.
A tak se stalo...
Ona koupila lístky a jelo se.
Odjížděli jsme tedy 30.12.2014 v 6:20 autobusem Student Agency.No a samozřejmě jsme si koupily i lístky na zpáteční cestu,protože autobus bývá většinou úplně vyprodaný a rozhodně jsme nechtěly riskovat,že by nás nevzali a my bychom strávily Silvestra na nádraží ve Vídni.Cena lístku tam: 220 Kč a zpět: 210 Kč.
(Pokud byste chtěli nějakou studentskou slevu či něco podobného,myslím,že chtějí nějaké ajsik karty.)
Do Vídně jsme dorazili 8:10 a čekala nás cesta metrem.
Autobus nás vysadil na výstupu: U2 Stadion,Busterminal Stadioncenter,Engerthstrasse,kde jsme také nastupovali na cestu zpátky. (Když si budete kupovat lístky,tak se podívejte,kam vás autobus zaveze,nástupiště nemusí být stejné.)
Odtam jsme šli doprava kolem takového nákupního centra - byla tam výloha New Yourkeru - a po pravé straně se před námi objevilo metro.Tam jsme si koupili jízdenku,která platila od 8:00 do 20:00 a stála 6,10 euro.
Pak jsme šli na nástupiště - linka U2: zastávka Stadion a od tam jsme jeli až na zastávku Schottenring (směr Karlplatz).Pak jsme museli přestoupit na linku U4 (směr Heiligenstadt) a jeli jsme až na zastávku Spittelau,kde jsme zase museli přestoupit na linku U6 a jeli jsme až na konečnou tedy Floridsdorf.
Když jsme vyšli z metra uviděli jsme zastávky tramvají a také autobusů.My jsme potřebovali ten,který jede do G3 Shopping Resort Gerasdorf.
Takže...naproti východu z metra je dům s Intersparem,takže když se díváte na Interspar,tak zastávka na autobus do G3 je po levé straně.Autobus to měl však zepředu napsané a také tam měl ceduli PRIMARK.
Do G3 to trvá asi 20 minut a autobus je zadarmo.
Nazpátek jezdí tento autobus každou půl hodinu - o půl a v celou.

Když jsme vešly do Primarku,byla jsem docela překvapená,protože jsem viděla samé cedule s 15,17,25 a více euro a říkala jsem si,panebože,kde jsou ty slibované věci za cca. pět euro? Pak jsem Primark ale prošla pořádně a našla jsem toho docela dost...utratila jsem tam asi 80 euro :D .

CELKOVÉ SHRNUTÍ:
Musím se vám přiznat,že jsem před cestou byla pořádně vynervovaná a moc jsem toho nenaspala,protože to bylo poprvé,co jsem jela do cizí země v podstatě sama.Ano,byla jsem tam s kamarádkou,což bylo skvělé,ale přece jen,když jedete na výlet s rodiči,veškerá zodpovědnost je na nich.Tentokrát to ale bylo na nás a myslím si,že jsme to zvládly na jedničku!
Navíc nám všechno díky Bohu vyšlo! Naštěstí se nestalo nic z těch strašných představ,které jsem měla,jako že se např.ztratíme nebo nedej Bože,že se ztratím někde sama,nebo že nestihneme autobus a tak podobně.
Metro jezdí cca. každých pět minut,takže s čekáním problém vůbec nebyl.Také jsem měla strach,že se tam nebudeme orientovat,ale moje obavy byly zbytečné,protože Vídeňské metro je o mnohem víc přehledné než v Praze - kde sice nebydlím,ale několikrát jsem tam byla.
Autobus do G3 jsme akorát v devět hodin stihly a vůbec všechno šlo hladce.

CO JE DOBRÉ MÍT S SEBOU
  • plánek metra a nějaký popis cesty z internetu
  • alespoň 100 euro
  • a hlavně si na internetu nebo přes někoho,kdo už ve Vídni byl zjistěte např. otvírací dobu Primarku a nezapoměňte na pas či občanku!


Doufám,že někomu z vás budou tyto informace užitečné a že pokud se chcete do Primarku podívat a nevíte,zda je to dobrý nápad,tak za sebe vám můžu říct: JEĎTE! Jak už jsem psala,také jsem z toho měla hrozný strach,ale teď vím,že to bylo zbytečné,opravdu se nebojte,sice je pravda,že je Vídeň velká a lze se lehce ztratit,ale ztratit se dá přece i kdekoliv jinde.
Vážně se tam dobře orientuje,je to přehledné a jasné a při nejhorším se někoho vždy můžete zeptat! ;)

ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2015!! ♥ / HAPPY NEW YEAR 2015!! ♥

LOVE YOUConfiVera


2 comments:

  1. Wow!krásny článok♥
    http://theworldbycornelia.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  2. I love Primark, they have the best stuff at the best prices!

    http://www.beautyfineprint.com/

    ReplyDelete