Wednesday 14 January 2015

#1 BOOKS

Také tak rádi čtete? Pokud ano,jistě mi dáte za pravdu,že není nad chvíle,kdy si můžete dát nohy nahoru,popíjet čaj či kávu a u toho si číst nějakou dobrou knížku.
Já osobně si myslím,že lidé by číst měli,nejen kvůli škole - jako povinnou četbu - ale hlavně kvůli sobě.Když totiž čtete,tak si obohacujete slovní zásobu a je pro vás pak třeba i jednodušší psát právě nějaké slohové práce či seminárky.
Já osobně čtení miluju,a proto jsem se rozhodla zavést tuto novou rubriku,v níž vám cca. jednou za měsíc představím pár knih,co jsem přečetla a které mě zaujaly.
Doufám,že to pro vás bude inspirativní a pomůže vám to s výběrem :)) .


John Green - Hledání Aljašky
Když jsem si poprvé přečetla název této knížky,řekla jsem si,že to asi bude něco dobrodružného.Například příběh o profesorovi,jenž učí na vysoké škole a jednou se rozhodne jet na Aljašku či tak něco - však víte: Indiana Jones,Flynn Carsen ...ano,asi takovýto typ hrdinů :D .
Byla jsem však na velkém omylu..V knize vůbec nejde o žádné dobrodružství,tedy alespoň ne o takové,jak byste na první pohled čekali.
Pod slovem Aljaška se totiž neskrývá jméno státu,ale dívky,v které je těžké se vyznat,jelikož je taková záhadná,hrozně náladová a tak podobně.
Ani její kamarádi to s ní nemají vždy lehké...
Tato kniha mě ze začátku vůbec nebavila,nic moc se tam nedělo,ale asi v polovině to už začalo být docela zajímavé a v jistý moment se mi i údivem otevřela ústa.
Kniha ve mně také zanechala pár otázek,na které pravděpodobně asi odpověď nenajdu... :)



Lauren Oliver - Chvíle před koncem

Tato knížka mě docela dost překvapila,jelikož podle popisku na její zadní straně,jsem si představovala zcela jiný příběh.
Nechci toho samozřejmě moc prozradit,nic méně až do poslední stránky jsem byla napjatá,jak to celé vlastně skončí,i když z části mi to bylo jasné,už když jsem si knížku odnášela z knihovny.Ale co si budeme povídat...všichni tak nějak většinou tajně doufáme,že hlavní hrdina přežije,je tak? ...Tady se to však ale nestane.
Bylo mi to jasné,jak už jsem zmiňovala výš,ale je docela zajímavé a napínavé číst o tom,jak se náctiletá dívka snaží vyřešit jeden jediný den pokaždé jinak a tak,aby se už neopakoval...







 Corinne Hofmannová - Bílá Masajka

Tato knížka se absolutně odlišuje od těch dvou předchozích a to už z toho důvodu,že to není fikce,ale je to napsáno dle skutečnosti a navíc autorkou je žena,která příběh prožila na vlastní kůži.Knihu jsem si chtěla přečíst hlavně proto,že mě docela hodně zajímalo to,jak se v Africe vlastně žije a co všechno musela vytrpět.
Sice doteď nechápu,jak mohla opustit svůj dosavadní život,všeho se vzdát a kvůli lásce jet někam doprostřed Afriky a žít tam.
Chápu,že láska je slepá,ale že by až tak?
Každopádně vám tuto knížku určitě podoručuji,protože příběh sám o sobě je velice napínavý a zajímavý.







John Green - Hvězdy nám nepřály

Myslím si,že tuto knížku vám ani nijak moc popisovat - co se děje týče - nemusím,spíš bych se s vámi ráda podělila o svůj názor na ni.
Tento příběh se stal mega mega mega bestsellerem,všichni tvrdí,jak je to dojemné a že u filmu asi 20 minut po záčátku až do konce budete brečet,a tak dále...
No..já bych to tolik nehrotila.Ano,uznávám,příběh je to ,,pěkný" , ale věřte mi nebo ne,nijak extra moc jsem u toho nebrečela.Možná mi několik slz ukáplo,ale jinak nic víc.To stejné u filmu.
Nicméně nejvíc se mi na tom líbí ty citáty a hlášky a také to,jak postavy svou vážnou nemoc berou,tak bravůrným způsobem..






Erin Morgensternová - Noční cirkus

No a jako poslední,tady mám takový knižní přešlap.Vím,že spoustu lidí tato kniha nadchla,ale mě spíš nudila.Vlastně si myslím,že jsem ani tak úplně nepochopila oč kráčí a to z toho důvodu,že jsem děj dost často ani nevnímala.
Vše se odehrává v magickém cirkusu a jde o jakýsi souboj mezi dvěma kouzelníky,kteří se do sebe zamilují a to vše komplikuje.
Celé to dopadne tak nějak dobře,ale já osobně jsem z této knížky moc nedšená nebyla..










A co vy a vaše oblíbené knížky? U tohoto článku budu speciálně mooc ráda,když mi dáte nějaké typy,co se např. vám líbilo :) .
xoxo ♥

2 comments: