Saturday 30 May 2015

#2 BOOKS

Ahoj všichni :) ,
dnes tu pro vás mám další pokračování mé poněkud nové rubriky,týkající se knih.
Vzhledem k mé delší přestávce od psaní blogu,se mi zase podařilo nějaké knihy přečíst a moc ráda se s Vámi o ně podělím.
Note:Všechny! Jsem přečetla v angličtině a....nechci se nějak chlubit či povyšovat,ale...zkrátka jsem na sebe pyšná ;) .
Také budu velice mile potěšena,když mi v komentářích necháte nějaké typy na Vaše přečtené a oblíbené knihy.

 
John Green - Paper Towns: Abych pravdu řekla,sedím teď u svého hrčícího notebooku - překvapivě? - a přemýšlím,co bych Vám asi tak o této knize sdělila.Já vím,je to divné,přece jsem ji četla,ne?...Tak bych měla vědět,co napsat,ale já na toto dílo od Johna Greena popravdě moc nemám určitý názor.
Co bych tak asi řekla je jen to,že se jedná o příběh,v němž sledujeme vývoj charakteru jednoho mladíka jménem Q. , který je zamilovaný do dívky,jenž se jmenuje Margo.Ta jednoho dne zmizí a Q. je odhodlán ji najít.
Nechci Vám to psát nějaké spoilery :D proto k tomu asi nic víc nenapíšu...jen to,že mě překvapil konec.No...ani ne tak překvapil,jako spíš uvedl do stavu udivení či nepochopení?
A abych se přiznala,tak jediná kniha,kterou jsem od Johna Greena plně pochopila je Hvězdy nám nepřály.
Víte,ono to není ani tak o tom,že bych nepochopila,o co v jeho knihách,co jsem přečetla,jde,jen mám tak nějak problém,si na ně udělat názor.Možná se mnou třeba nikdo nebude souhlasit,ale co...tohle je zkrátka můj názor. ;D . Jinak se teď chystám číst An Abundance of Katherines,tak uvidím,jaké to bude a určitě Vám dám vědět.






Zoe Sugg - Girl Online:Co si budeme povídat...Tohle je pro mě srdcovka! Zoe je totiž jedna z mých nejoblíbenějších youtuberek a je mi velkou inspirací,takže jsem opravdu nemohla jinak a jakmile jsem zjistila,že se její kniha prodává i u nás v Česku,musela jsem ji mít.Samozřejmě v angličtině,i když vím,že je už i v češtině,ale originál je originál.
Knížka se mi četla velmi dobře,jelikož se jedná o takový ten romantický příběh,s určitými komplikacemi,mezi dívkou a chlapcem.
Také se mi velmi líbilo,že Zoe do příběhu zakomponovala i svůj problém s tzv. ,,panic attacks" čili s úzkostí a strachem.
Tuto knížku Vám vřele doporučuji,pokud máte rádi romantiku a jednoduchost.
 











Tanya Burr - Love,Tanya: A ani zde tomu není jinak.I Tanya je moje velice oblíbená youtuberka a musím říct,že její nápad na knížku se mi líbil trošku více,než ten Zoein,jelikož kniha Tan je takový trošku i životopis.Jsou zda také recepty a beauty tipy,ale mě nejvíce oslovily začáteční kapitoly o jejím dětství a dosavadním životě,protože jsem se toho o ní více dozvěděla.
A potom jsem našla zalíbení i v kapitole o sebevědomí,kde spoustu věcí krásně vysvětlila a poskytla čenářům,dle mého názoru,skvělé rady.


1 comment:

  1. ani jednu som nečítala, ale na papierové mestá sa chystám určite, čítala som od neho najskôr kam zmizla aljaška, to bolo nič moc, ale na vine sú hviezdy bol otrošku zaujímavejšie, takže som zvedavá aj na iné jeho diela :)
    ľúbezná

    ReplyDelete